Piese-Origine.ro

GARANTIE si CALITATE

Toate Piesele de Schimb si Accesoriile ORIGINALE, dar si anvelopele sau Piesele de Schimb din gama alternativa MOTRIO cumparate de la SC DAMIPARTS SRL beneficiaza de GARANTIA oferita de constructorul masinii dumneavoastra, respectiv 12, 24 sau 36 de luni.

Piesele ORIGINALE sunt construite dupa un caiet de sarcini riguros si sunt testate si verificate de profesionisti inainte de a fi puse in vanzare.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Pentru solutionarea problemelor de GARANTIE aparute in perioada contractuala, beneficiati de o retea NATIONALA de Service-uri Autorizate de constructor, care preiau si solutioneaza toate reclamatiile dumneavoastra.

Orice defect din vina constructorului (defect de fabricatie) aparut in perioada de Garantie, la Piesele de Schimb si Accesoriile ORIGINALE, dar si la Piesele din gama MOTRIO sau la anvelopele cumparate de la SC DAMIPARTS SRL este solutionat in cea mai apropiata reprezentanta Dacia, Renault sau Nissan de domiciliul dumneavoastra sau de locatia de moment a dumneavoastra.

• Exemplu: - daca sunteti din Bucuresti si achizitionati o piesa de la noi, o montati intr-un service autorizat si mergeti in concediu la Constanta si depistati ca aveti un defect la acea piesa, aveti posibilitatea legala sa va prezentati in reprezentanta Dacia, Renault sau Nissan (in functie de marca de masina detinuta de dumneavoastra) din Constanta si ei au OBLIGATIA sa va trateze defectiunea in GARANTIE .

Constatarea defectului, dar si remedierea accestuia (prin reparare sau inlocuire, in perioada contractuala de GARANTIE este facuta de cea mai apropiata Reprezentanta Dacia, Renault sau Nissan de dumneavoastra, de adresa de domiciliu sau sau locatia de moment a dumneavoastra.

Aveti OBLIGATIA sa va prezentati in unitatea service, pentru constatarea defectului cu piesa montata pe masina.

Acte OBLIGATORII in ORIGINAL, pentru tratarea unui defect in perioada legala de GARANTIE :

• Factura fiscala emisa de SC DAMIPARTS SRL pentru piesa reclamata

• Certificatul de Garantie care a insotit piesa la livrare, completat, stampilat si semnat de catre service-ul care a facut montajul.

• Ordinul de reparatie si factura fiscala, completate in totalitate si semnate, emise de service-ul autorizat care a facut montajul.

• In cazul in care montajul initial a fost facut la un service autorizat RAR, trebuie sa prezentati la Reprezentanta si copie dupa autorizatia de functionare, de la service-ul care a facut montajul, emisa de RAR, din care sa rezulte ca este Autorizat sa repare marca de masina detinuta de dumneavoastra.

Conditii de EXCLUDERE din perioada contractuala de GARANTIE.

In cazul in care, dupa achizitionarea piese de schimb nu faceti montajul intr-un service AUTORIZAT, NU BENEFICIATI DE GARANTIE.

• NU SE ACORDA GARANTIE daca nu aveti posibilitatea sa prezentati in ORIGINAL sau Copie Legalizata urmatoarele documente semnate si completate de unitatea emitenta – Factura de achizitie, Certificatul de Garantie, Factura de montaj, Devizul de montaj.

• NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele pentru care a fost fabricata.

• NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul a aparul in urma suprasolicitarii sau intretinerii incorecte a autovehiculului.

• NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa prezinta urme de lovituri externe si este deformata sau indoita.

• NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul provine datorita unor factori externi (lovituri, fenomene ale naturii, etc…)

• NU SE ACORDA GARANTIE pentru gama de anvelope, daca acestea prezinta umflaturi sau rupturi pe flanc, cauzate in urma lovirii intr-un corp strain (Pietre ascutite, bordure, guri de canal, etc…)

Nu beneficiaza de GARANTIA Contractuala, piesele de schimb care sunt catalogate ca fiind consumabile :

• Gama de Flitre, Placute de Frana, Uleiuri, Lichide de spalat parbrizul, Antigel, becuri, stergatoare de parbriz si luneta, Lichid de frana, Aditivi